Haberler » YENİDEN İŞLEVLENDİRME

YENİDEN İŞLEVLENDİRME


YENİDEN İŞLEVLENDİRME
 

Değişim ve gelişim doğanın bir parçası olarak kabul edilir. Her varoluş zaman içinde çeşitli değişimlerden geçer. Bu değişimler çok farklı alanlarda ve anlamlarda kendini var edebilir.

Tüm kavrayışlar, duygular, varlıklar yeniye ayak uydurma çabasıyla formlarını değiştirerek ve geliştirerek günümüze ulaşmıştır. Değişim ve gelişim doğanın bir parçası olarak varlığını korurken, bir varlığın pek çok değişkene bağlı olarak zamana yayılan değişimiyle farklı işlevler kazanımı Retrofit olarak adlandırılmıştır. Diğer bir deyişle, eski enerjiyi yeniden işlevlendirme…

 

Doğaya Dönüş

Şehir yaşamıyla beraber uzaklaştığımız doğa, kendisine ne kadar ihtiyacımız olduğunu bize tekrar hissettirmeye başlıyor ve insanlar, şehrin içinde yaşam alanlarına doğayı geri getirmeye çalışıyor.

Yaşadığımız yerlerde bize doğayı, gökyüzünü ve alabildiğine geniş ormanları çağrıştıran nesne ve dekorasyonlara yöneliyoruz; şehrin yorgunluğunda kendimizi doğayla dinlendirme arayışına giriyoruz...


Doğaya Saygılı Olma Hali

Bireylerin zaman geçtikçe modası geçen şeyleri atıp yerine yenisini alma isteği tüketim çılgınlığına dönüştüğünde bundan en çok etkilenen şüphesiz doğa olmuştur; çünkü tüketilen her şey atık olarak geri dönüyor.
Zaman geçtikçe insanlarda beliren doğaya saygılı olma farkındalığı, yaratıcılık isteğiyle birleşince eski eşyalar anısı yaşatılmak üzere yeniden işlevlendirme ile karşımıza daha çok çıkmaya başlıyor. Bu sayede, alana karakter katma süreci ekonomik, tüketmeyip dönüştüren ve kişiye özel bir hal alıyor.

 

Retrofitin En Belirgin Örnekleri

Sosyal, kültürel, tarihsel değişkenlerden etkilenerek bir devinim ve gelişim halinde olan iç ve dış mimari, retrofitin en belirgin örneklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Günümüzde evde geçirilen kaliteli zamanın artmasıyla estetik ve pratik unsurlar bir arada vücut bulmaya başladı, minimalleşen ve daha pratik hale gelen evler, estetik değerlerinden ödün vermeyerek bireyin kişisel zevklerini dışa vurduğu bir tuval haline geldi.

 

İlkbaharın getirdiği enerjiyle, yenilenme ve yenileme isteğinize ışık tutacak dekorasyon önerileri;

  • Bahçeden, ormandan toplayacağınız odun parçalarını uygun boyutlarda kesip birleştirerek yapacağınız merdiveni, banyonuzda havluları asmak için kullanabilirsiniz. Yanlarından yapraklı dallar sarkıtarak sıcak ve doğal bir görnüm elde edebilirsiniz.
  • Büyükannelerden yadigar, atılmaya kıyılamayan porselen tabakları dolaplarda kaderine terk etmek yerine mutfak duvarlarına asarak vintage duvar süsü olarak değerlendirebilirsiniz.
  • Belirgin ahşap detaylara sahip Atlantis, Haliç gibi mdflam/suntalam rünlerinin yer aldığı sert mobilyalara mekanlarda yer vererek, ağacı ve doğayı yeniden hissedebilirsiniz.
  • Yıldız Trend mdflam/suntalam ürün grubundan Mona’yı duvar panosu olarak kullanabilir, ağacın incelikli detaylarına yaşam alanınızda yer vererek natürel bir mekan elde edebilirsiniz.

Karadeniz Parke

AYDINLAR GRUOP, 1992 YILINDA AHŞAP PARKE İLE BAŞLADIĞI TİCARİ HAYATINA , SEZGİN AYDIN ÜNVANI İLE UZUNCA YILLAR HİZMET ETTİKTEN SONRA BÜYÜMEYE GİDEREK 2004 YILINDA KARADENİZ LAMİNAT PARKE A.Ş VE 2010 YILIN DA AYKAR KONUT LTD. ŞTİ. ADI ALINDA TÜRKİYENİN HER NOKTASINDA KAZANDIĞI GÜVEN VE İSTİKRARLI ADIMLARI İLE BUGÜN AYDINLAR GRUOP OLARAK HİZMET ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR. KARADENİZ LAMİNAT PARKE A.Ş OLARAK 3 TANE ŞOWROOM MAĞZA ,12 TANE DEPOSU, 3 TANE ATÖLYESİ İLE TOPTAN VE PAREKENDE OLMAK ÜZERE ; LAMİNAT PARKE , ODA KAPISI AYKAR ÇELİK KAPI, İÇ VE DIŞ BOYA GRUBU, SERAMİK ÇEŞİTLERİ, PVC DOĞRAMA ÜRETİM VE İMALATI, MOBİLYA ÜRETİM VE İMALATI , ALÜMİNYUM DOĞRAMA ÜRETİM VE İMALATI , KÜPEŞTE KORKULUK ÜRETİM VE İMALATI, VİTRİFİYE VE BİRÇOK İŞ KALEMİNDE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE GÖSTERMİŞ OLDUĞU ÖZEN VE TİTİZLİKLE HİZMET ETMEKTEDİR.

Alternate Text

Karadeniz Parke

AYKAR KONUT LTD. ŞTİ. GÜCÜNÜ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDEN ALAN BİR KURULUŞTUR. GELEN TALEPLER LE GÜCÜNE GÜÇ KATAN FİRMA EN İYİHİZMETİ VERMEK... Devamı

Vizyonumuz

ALANINDA ÖNCÜ FİRMALARI BÜNYESİNDE BULUNDURAN AYDINLAR GROUP HER DAİM MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ İLKE EDİNEN VE BU DOĞRULTUDA ADIMLARINI ATARAK, ADININ GEÇTİĞİ HER NOKTADA GÜVEN DUYGUSUNU HİSSETTİREN ÜLKE ÇAPINDA BÜYÜK BİR MARKA OLMAK…

Misyonumuz

KALİTESİNİ DOĞRU İŞÇİLİK VE ÖZGÜN PROJELERLE BİR ARAYA GETİREREK KÜLTÜREL DEĞERLERİNİN IŞIĞINDA KENDİ ALANINDA ETKİN BİR ROL ALMAK.

WhatsApp ile sor!
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır